12/18/2012

Många timmars arbete görs om på några minuter.

I går var jag hemma med min son som har problem med astman när det blir för fuktigt i luften.
Vi hann pyssla en del till granen och under de kommande dagarna tänkte jag visa vad man kan göra för att förgylla granen utan att det behöver kosta skjortan.
Vi stärkte bland annat små virkade dukar och hängde i granen. Roligt att göra tillsammans, varmt dock, så man får passa barnen ordentligt vid spisen.
Brusiga bilder kommer jag bjuda på eftersom jag hade ställt in fel inställningar på kameran och inte orkade fota om. 
Hur gör man då?
Blanda ingredienserna ovan i en kastrull och värm upp tills sockret har löst sig. Lägg i den virkade duken i kastrullen och se till så att den dränks in ordentligt. Placera den därefter på en handduk och torka bort överflöd. Sen är det bara att placera den någonstans som den kan stå och torka i fred. Jag lade mina på tvättstugegolvet, där vi har golvvärme och lät dem torka över natten.
När de har stelnat är det dags att trä sidenbandet genom den virkade duken. Att få duken att torka kan ta allt ifrån en dag till flera dagar. Läste någon blogg som lagt in dem i torkskåpet, så det kan man också göra.
 Kul att kunna återanvända mormors gamla dukar till något som faktiskt används, istället för att de ligger i garderoben och samlar damm. Så många timmar som faktiskt lagts ner på att virka de fina dukarna förtjänar bättre än att ligga undangömda.

6 kommentarer:

 1. Så vackert!! Ser fram emot mer pyssel och knåp här de närmsta dagarna... På fredag ska jag nämligen vara hemma och pyssla med mina barn.

  Hoppas din son mår bättre snart också. Det är bättre när det är torrt och kallt gissar jag?

  Kram på dig

  SvaraRadera
 2. Ja, visst känns det bra att det där arbetet får bli synligt? Och det finns ju mycket roligt man kan göra med de där dukarna!
  Man kan också stärka dem med trälim utspätt i lite vatten, som man liksom "gnuggar" in i duken. Kanske mer barnvänligt iom att det inte är varmt? Nackdelen är att stärkningen då blir permanent, sockerstärkta dukar är det ju bara att kasta i tvättmaskinen om man skulle vilja ha dem till något annat.

  SvaraRadera
 3. Jättefint och bra pyssel! Roligt när granen blir lite mer personlig också :)

  Ha en fin kväll och hoppas sonen kryar på sig!
  kram

  SvaraRadera
 4. http://Eftersom tiden är knapp såhär års. Tittar jag nu in. Till en av mina favoritbloggar. En vecka före jul. Med en liten hälsning från Hemma På Våran Gata I Stan... God Jul och Gott Nytt År Önskar Mikaela med Liam 2008 och Filippa 2012.

  SvaraRadera
 5. Tycker mycket om detta tips! Hoppas på bättring för sonen. Kram!

  SvaraRadera

You make my day! Thanks for leaving a comment.