12/14/2012

Man tager vad man haver...

Jaha... då var det ytterligare ett inlägg med bilder på hyacinter, säg till mig om jag blir för tjatig... De är så vackra och skapar julstämning här hemma, dessutom är de så tacksamma att fota. Ska försöka lova att detta blir det sista hyacintinlägget :)
 
Tänkte bara visa hur man enkelt ordnar en vas till hyacinten av det man har hemma...

Hade nämligen ingen vas hemma att sätta lökarna i, så då fick fantasin och uppfinningsrikedomen sätta in. Jag använde mig av vackra gamla sylt- och marmeladglasburkar som jag sparat.
Tog fram ett fint band... nu kanske inte alla har den lyxen att ha en hel hög med band där hemma, men hemma hos oss finns det. Har en förkärlek för fina band och samlar på mig så fort jag springer på dem. Ett tips är att leta på loppisar och second handbutiker, har man tur så har de massor av fina band och tillbehör att grotta ner sig i.
Som sagt... du behöver en hyacint, glasburk i lagom storlek så du får ner löken, vackert band och en sax.
Börja med att diska ur glasburken och sätt därefter ner löken i burken och bind ett band runt översta kanten, där man skruvar på locket... Sen var det klart...

Här har jag tagit olika typer av glasburkar och dekorerat dem med samma band för att skapa en helhet.

Vill även passa på att tacka er för alla era röster på kaffesäcks kuddarna i Skapa eller skräpa tävlingen hos Terracycle. Tack tack! Jag kammade hem första platsen och det hade aldrig hänt utan er.

Kram

5 kommentarer:

 1. å så fint... enkelt och vackert!

  SvaraRadera
 2. Snyggt! Ja, gamla glasburkar kan man använda till mycket fint. Har också några hemma som fått bli vaser, andra har blivit hängande ljuslyktor i fönstret.

  SvaraRadera
 3. Så vackert! :) Älskar kombinationen av spets och hyacint. :)
  Ha en fortsatt trevlig tredje advent! :)
  Stor kram

  SvaraRadera
 4. Jag får aldrig nog av hyacinter. Älskar doften. Och att sätta dem i glasburkar var ju toppenfint!

  SvaraRadera

You make my day! Thanks for leaving a comment.