12/06/2012

Chokladälskarens julpynt

Idag är det adventstema på fabriken. Här hemma är huset mest upp och ner, vissa julstjärnor har hängts upp men sen är sladdarna för korta och lamporna borta.
Så det är inte så mycket pynt här hemma som faktiskt lyser... men det innebär bara att allt är som vanligt hemma hos oss...Tycker att tiden aldrig räcker till och önskar ibland att jag vore den där piffiga mamman som alltid stod med nygräddade bullar och väntade på gästerna. Så är inte fallet... utan vi är en härlig kaosfamilj, kreativa, slarviga och jag är mest överallt i hela huset med alla mina bra projekt som aldrig verkar slutföras. Sambon suckar lite ibland men säger inte så mycket... han låter mig oftast hållas... säger han något så viskar jag lite snällt att de där klädhögarna som ligger där.. ska inte du plocka upp dem då.... och sen fortsätter vardagen med alla nya roliga idéer och kaoshögar med en tid som aldrig räcker till...
 
Om ni vill göra samma pynt som jag gjort av mjölkchokladförpackningar finner ni mallarna hos den inspirerande bloggen minieco. och beskrivning i tidigare inlägg här på bloggen.
 
En annan liten sak... mjölkchoklad kan man aldrig få för mycket av... eller kan man?? när man inser att chokladpapprena aldrig verkar ta slut... de är liksom överallt... då kanske det gått lite överstyr och jag som inte ens ska äta socker...
Jaja då kan man faktiskt göra något kreativt med dem i allafall... måste nog äta lite mer choklad så jag kan hänga fler mjölkchoklads diamanter i granen :) man måste ju offra sig liksom...
 
Hur har ni det där hemma? är det städat eller kreativt kaos som gäller?
 
Fler adventsbilder finner ni hos fabriken.

10 kommentarer:

 1. Så fina chokladdiamanter :) Ler åt hur du beskriver din lite kaosiga familj, uppfriskande med inte så korrekta och perfekta folk! Finns det ens sådana? Ja man kanske kan tro det när man ser alla dessa prydliga och välpiffade bloggar, men bakom kulisserna då..? ;)
  Här är det blandat, jag är ganska pedant för det mesta, men ibland falerar det fullständigt, som när jag pysslar och fejar, då är det organiserad oordning kan man säga. Vilket betyder att saker ligger högt och lågt, så jag ser vad jag håller på med =))
  Väldigt härlig blogg du har!

  Ha en härlig dag!
  Kram Catta

  SvaraRadera
 2. Tänk att man kan göra fina saker av till och med gammalt godispapper! Ja, hos oss råder både ordning och kreativt kaos, blandat med klädhögar och leksaker huller om buller. Ibland på kvällarna kan det se riktigt fint ut, och vissa rum lyckas jag hålla efter ganska bra. Men, så är det, tiden räcker absolut inte till för allt man vill och städning har en tendens att komma en bit ner på prioriteringslistan ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Godispapper är ett av mina favoritmaterial, det har absolut inga begränsningar, man kan göra PRECIS vad som helst av det :)
   Städning vet jag inte vad det är

   Radera
 3. Så häftiga! Jag såg dina första av läder (?) men de här blev ju lite mer personliga ;-). Alla i familjen kan få göra av sin egen favoritchoklad :-). Skulle bli lyckovrål här hemma om jag kom med det pysslet!

  Här hemma råder mest kaos och dammråttor i hörnen 6 dagar i veckan. En dag i veckan (om vi har hunnit/orkat städa) är det fint och då går vi omkring och önskar att det alltid var så. Ungefär.

  SvaraRadera
 4. Lite roligt chokladpynt. Jag är egentligen ingen chokladmänniska men nu blev jag sugen. Ingen frukost i magen och förkylning som kom med posten igår blev jag jättesugen.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 5. Så härligt med en kaos familj. Ler när jag läser din text! Underbart!
  Ha en bra kaos dag:)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Haha, gissa vilken kategori vi (läs jag...) hör till! Är det möjligt att vara kreativ utan att det medför ett visst kaos?.. Jag har då inte lärt mig det!
  Kramen till dig!

  SvaraRadera
 7. Kul idé att göra julhängen av Marabou-förpackningar! :)

  Det där med många oavslutade projekt tror jag min kära make känner igen med tre pyssliga tjejer i huset...... Kreativt kaos för det mesta.

  SvaraRadera
 8. Choklad kan man inte få för mycket av.............. eller?
  Roliga hängen.

  Ha en fin helg. // Lissen

  SvaraRadera
 9. Tjaa kaos har vi väl alla lite till mans, det är ju sällan så att städning prioriteras. Roligt att läsa ditt exempel med bullarna... jag kan ju trösta dig med att jag är just en sådan mamma som minst en gång i veckan har nybakt bröd eller en hembakad kaka att bjuda mina gäster på... och hur tusan hinner jag det då? Hemligheten är att skita i allt annat, inte städa, inte så, inte pynta, låta sambon laga mat... ja du fattar. Ditt kreativa kaos är avundsvärt på sitt vis, mycke roligare än bara kaos. Kram

  SvaraRadera

You make my day! Thanks for leaving a comment.