11/09/2012

DIY Kaffesäcks kuddar...

I grannkommunen har vi ett kafferosteri och jag var inne hos de i förra året och frågade om jag kunde få några av alla deras kaffesäckar som blir över efter att de rostat bönorna.
Det visade sig att de hade högar från golv till tak med säckar som de skickade till förbränningen och som ingen gjorde något med.
Lastade hela bilen full och tog med mig en del till utbildningen som jag då gick, en del har jag haft liggandes hemma tills att inspirationen skulle behöva just ett par kaffesäckar.
Idag var det dags... satte mig framför symaskinen och sydde nya kuddar till vardagsrummet. Tycker trycket är superläckert.
 

 En hel del kaffebönor åkte ut över hela vardagsrumsgolvet där jag satt och klippte ihop bitarna.

  Vad behöver man?
Kaffesäckar/sax/innerkudde/symaskin.
 
Börja med att klipp ut tillräckligt stora bitar som passar innerkudden och lägg på sömnsmån runt hela stycket. Klipp baksida och framsida.
Jag sydde ihop tre kanter med röd sicksacksöm, så att de inte repar upp sig och jag sydde på rätsidan. Det vill säga att sömmen syns på kuddens framsida.
Stoppa i innerkudden och sy ihop kudden.
Klart!

För några veckor sedan kom min fina mamma hem med den här vasen som hon hittat, en gammal glasflaska. Supersnygg!

Ni som följt mig ett tag kanske sett att jag möblerar om en del i vardagsrummet... det är tur att jag inte visar varje gång jag möblerar om, för då skulle ni tycka jag var knäpp, men kan säga att det är i genomsnitt 1 gång i veckan.
Och då pratar vi inte om att flytta på lite prydnadssaker... för det gör jag nog varje dag, utan snarare att möblera om och flytta på stora möbler och textilier...

Är det någon som känner igen sig? eller är det bara jag som håller på så här :)
 
 

8 kommentarer:

 1. Så fint och inspirerande! :)

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 2. cushion and table: both great!!!
  xxx Alessandra

  SvaraRadera
 3. Schysst! Kanske jag ska knalla in på Löfbergs nästa gång jag är hemma i Karlstad och kolla om de är lika generösa? :)

  SvaraRadera
 4. Så fine!! Og så fin blogg du har! Her har jeg lyst til å titte mer :-)

  Ha en herlig søndag!

  SvaraRadera
 5. Super super-snyggt!!! Jag samlar och samlar men gör tyvärr inte mycket med mina samlingar. Det måste bli ändring på det. :) Kram

  SvaraRadera
 6. Nu var det länge sedan jag tittade in, vad mycket fint du har gjort, jag gillar kuddfodralen!

  Jag möblerar definitivt inte om lika ofta som du, våra möbler flyttar ibland men inte särskilt ofta. Tycker vi har hittat ett bra läge för de flesta möbler. Dock händer det ju att saker flyttar på sig för att det kommer in en ny möbel. Just nu försöker jag klura ut hur vi ska få in en flygel... det betyder att sideboarden i vardagsrummet ska flytta dit kökssoffan står, men jag kör fast på vart kökssoffan ska... Några idéer på var en kökssoffa kan få bo (har 158 kvm att välja på...)

  SvaraRadera
 7. This is Amazing! I absolutely love it and cannot wait to make my own with your tutorial. You did an amazing job on your pillow, thank you so much for posting a tutorial! :) - Megan

  SvaraRadera

You make my day! Thanks for leaving a comment.