10/05/2012

Att avslöja en av sakerna...

Vet att jag pratade tidigare om att vara så glad för att få komma med i olika projekt... ett utav de projekten jag kom med i, var ett samarbetsprojekt "Slöjdkunskaper som säljer" som Länshemslöjdskonsulenter tillsammans med Landstinget och Sörmlandsmuseer har anordnat.
Detta för att stärka slöjdarens möjlighet till inkomster, då det blir allt svårare att faktiskt leva på sitt hantverk. Tanken är att man vill uppmuntra hantverkarna att istället eller som komplement till att sälja sitt hantverk, uppmuntra oss till att sälja tjänster i form av utbildning och upplevelser.
 
I projektet som stäcker sig under ett år är det 25 stycken som deltar, från Västmanlands- sörmlands- stockholms- samt Örebro län. Första träffen var två dagar på Julita vandrarhem i vackra omgivningar och med duktiga hantverkare.

Tankarna efter dessa dagar snurrar i huvudet och nu har jag fler idéer på hur man kan ta sig fram.
Det är tufft att vara själv i bland och så otroligt många nya hinder som man måste våga besegra varje dag.
Men lika jobbigt det är att utmana sig själv varje dag, lika roligt är det att inse att man vågat och klarar av alla dessa nya saker!!! det är dessutom så kul att få träffa andra i samma sits och diskutera, dela med sig av erfarenheter och kunskaper. Så det som gav mig mest under dessa dagar var mötet med alla nya duktiga människor.

och som ni ser... man kan inte bli annat än inspirerad av de vackra omgivningarna.

vill ni höra med om projektet finns det ett litet klipp från P4 Sörmland där de intervjuar Ulrika Eckhart som är keramiker och deltagare på kursen samt Anna-Lisa Persson som är projektledare för projektet och fantastiskt rolig och härlig! 
 
Lyssna: "Vi pratar inte produkter"

3 kommentarer:

You make my day! Thanks for leaving a comment.