8/31/2011

VAB, tavelvägg och Formex

Min äldsta son har haft feber i två dagar nu, men det verkar som att han har en feberfri dag idag. Trots feber har han varit vid gott humör och vi har både gjort egen slime, målat diverse möbler och tavelramar,  lekt med lera och myst framför tvn.


Har länge funderat på att göra en tavelvägg i köket och igår gjorde jag slag i saken och letade fram massa gamla ramar jag samlat på mig om åren... insåg att det har blivit en del. Vissa ramar målades och andra behålls i den färg de hade.
TIPS! istället för att gå till färgaffären och köpa ny färg kan du använda dig av slattarna där hemma och blanda ut den med vit färg för att få fram olika kulörer. Det har jag gjort, bara använt slattar och blandat. Det är superkul och mycket billigare, dessutom vet man att man håller sig till liknande färgskala hela tiden.

När du ska hänga upp tavlor i en kombination kan det underlätta om du lägger upp tavlorna på golvet eller bordet så som du vill ha dem. Då kan du flytta runt dem tills du hittar en fin kombination. Så slipper man alltför många spikmärken i väggen. Planeringen är A och O för att få ett bra resultat :)
Man behöver ju inte endast hänga tavlor på väggen utan man kan även hänga upp vackra eller betydelsefulla saker istället för att de ligger och skräpar i lådorna.
Känner mig nöjd och det är så kul när det syns att det bor människor i hemmet, IKEA i all ära men det är fint att sätta sin personliga prägel.
Längtar så till i morgon då det vankas pressfrukost på Formex och en hel dag med inspirerande föreläsningar. Lovar att delge er allt om senaste trenderna.
Är det någon mer som ska gå?

7 kommentarer:

 1. Fint med tavelvägg och härlig färg.
  Vilken fin blogg du har, första gången jag besöker dig!

  Må så gott och ha så fantastiskt kul på Formex (är lite avis).

  //Johanna

  SvaraRadera
 2. Tack snälla du för gratulationerna :)
  Jag åker nog till Formex på söndag, får mera sällskap då också.

  Så fin väggen blev !!! Det är mycket roligare med personliga saker.

  Kram !

  SvaraRadera
 3. Fint med tavelvägg, o himla enkelt o gaanska fort gjort när man får ut fingern ;o)

  Ha en fin Formex tur!

  Klem Anna

  SvaraRadera
 4. Supersnyggt med tavelväggen !! Och vad kul med Formex ! Skulle jag med vilja...
  Hoppas killen är pigg imorgon.. : )

  SvaraRadera
 5. Väldigt fin tavelvägg! Jag har också gjort en tavelvägg eller egentligen en fjällvägg. Vackra bilder från norr, näverföremål och ett par gamla turskidor sammas där. Håller med dig om att det är viktigt med färgskalan. Hoppas du hade en fin dag på Formex. Både avis och nyfiken!

  SvaraRadera
 6. Jättefin personlig tavelvägg och snygga färg kombinaioner på ramarna.

  Ha en bra start på veckan. //
  Kram Lissen

  SvaraRadera

You make my day! Thanks for leaving a comment.